Preloader Logo
Yaratıcı Drama Nedir? Faydaları Nelerdir?

Yaratıcı Dramanın amacı, profesyonel çocuk aktörler yaratma girişiminden ziyade, tiyatro teknikleri süreci boyunca bir çocuğu kendini gerçekleştirmeye yönlendirmektir. Yaratıcı dramanın sanat formu, liderin eğitimi ve yapılandırılmış ortamı nedeniyle dramatik oyundan farklıdır. Bu faaliyetler öz disiplin,  saygı ve başkalarıyla ilişkiler kurar. Yaratıcı drama sanatı teknikte yatar ve alıştırmalar hayal gücünü, dramatik tekniği, duyusal farkındalığı ve konsantrasyonu keşfeder. Yaratıcı dramanın çocuklar üzerinde birçok katkısı bulunmaktadır.

1. Drama güven yaratır. En utangaç çocuklar bile benlik saygısını nazikçe oluşturmak için sadece birkaç hafta alır ve çok geçmeden oturumlarda tam ve aktif bir rol üstleneceklerinden emin olurlar. Birkaç hafta yeter.

2. Drama konsantrasyona yardımcı olur. Her oturumda çocuklar birbirlerinin fikirlerini ve düşüncelerini dinlemeye ve sırayla kullanmaya teşvik edilir. Bu faaliyetler çocukların konsantrasyonun değerini anlamalarını sağlar; evlerinin dışındaki dünyada hayati bir beceri sağlar.

3. Drama, dil ve iletişim becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Yeni şarkılar öğrenmek, yeni oyunlar oynamak ve taklit oyuna katılmak (çocukların oynadıkları rolün dilini almaları gerektiğinde), hepsi bir çocuğun gelişmekte olan kelime dağarcığına katkıda bulunur. Kendilerini hem sözlü olarak hem de yüz ifadesi ve beden dili ile ifade etmeye teşvik edilirler; onları daha iyi iletişimciler haline getirmenin anahtarıdır.

4. Drama, çocukları iş birliğine teşvik eder. Drama oyunlarından doğaçlamaya, birlikte şarkı söylemeye kadar her pijama draması işbirliği gerektirir. Çocuklar, seanslardan en iyi şekilde yararlanmak için iş birliğinin çok ihtiyaç duyulan bir beceri olduğunu çabucak fark ederler!

5. Drama aritmetik becerilerini destekler. Bir şarkıdaki vuruş sayısını saymak, bir kamp gezisinde yıldızları saymak veya bir pastanın içine kaç tane yumurta koyacağınızı anlamak, bir dramaya dahil olmanın nasıl aritmetik becerilerini geliştirmeye yardımcı olabileceğinin sadece birkaç örneğidir.

6. Drama çocukların çevrelerindeki dünyayı anlamalarına yardımcı olur. Bir dizi farklı temayı keşfediyoruz ve çocukları her hafta çeşitli gerçek ve hayali durumlarla tanıştırıyoruz, yaşadıkları dünyaya olan ilgilerini artırarak ve onları daha meraklı (ve dolayısıyla daha ilginç!)  Insanlar haline getiriyoruz.

7. Drama duygusal zekâyı geliştirir.

8. Drama fiziksel gelişime yardımcı olur. Her seansta, basit perküsyon enstrümanları çalar, basit hareket dizileri yaratır ve drama oyunları oynarız ki bunların hepsi çocukların büyüyen bedenleri üzerinde ustalık kazanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

9. Drama yaratıcılığı geliştirir. Yaratıcı insanlar olayları yeni şekillerde ve farklı açılardan görebilirler ve yeni fikirler üretebilirler. Çocukların yönettiği doğaçlama ve rol yapma oyununa yaklaşımımız, çocuklar dramanın kendilerine yön verdikçe, roldeki sorunlara çözümler ürettikleri ve çeşitli taklit durumlarına yaratıcı bir şekilde yanıt verdikçe yaratıcılığın gelişimini teşvik eder.

10. Drama dostlukları besler. Doğası gereği drama, çocuklar gün geçtikçe gülüyor, öğreniyor ve birlikte büyüyorken güçlü bağlar oluşturabilir!